Dani o Allahovom Poslaniku: Prezentirana aktivnost srednjoškolaca Dobro na mome ekranu

U okviru manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah 2021.” u multimedijalnoj sali Fonda memorijala na Kovačima 23. oktobra upriličena je aktivnost za omladinu, naziva “Dobro na mom ekranu”.
Riječ je o susretu tokom kojeg su prikazani kratki snimci učenika nekoliko sarajevskih srednjih škola.
Srednjoškolci su, uz mentorstvo njihovih profesora vjeronauke, u proteklom periodu snimili video-sadržaje koji tematiziraju činjenje dobrih djela.

Ovaj program za omladinu predstavlja podršku MIZ Sarajevo trudu i zalaganju ovih učenika i njihovih profesora.
U okviru ove aktivnosti, svoje snimke su prikazali učenici Prve gimnazije, Druge gimnazije, Treće gimnazije, Srednje medicinske škole “Jezero”, Prve bošnjačke gimnazije, Gimnazije Dobrinja, Gimnazije Obala i Srednje škole za saobraćaj i komunikacije, a učenici – predstavnici svojih škola su imali i prigodna izlaganja prije emitovanja video-sadržaja.
Sav prikazani sadržaj svjedoči kreativnosti, zrelosti, odličnoj motivaciji i osjećaju za dobro ovih učenika.
Glavni imam MIZ Sarajevo, dr. Abdulgafar-ef. Velić se nakon prikazivanja svih snimaka obratio prisutnima, kada je pohvalio originalan i sadržajno raznolik rad prisutnih učenika; te čestitao njima i njihovim profesorima vjeronauke koji su mentorski ispratili njihove projekte.


Program, kojim je moderirao Edin-ef. Hamzakadić, upotpunili su u muzičkom dijelu Mustafa-ef. Isaković i Eldin Huseinbegović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter