Centralna džamija Ilidža: Počela halka tefsira sa hfz. dr. Kenanom Musićem

Džemat Centralne džamije na Ilidži počeo je sa redovnom halkom tefsira u društvu sa uvaženim hfz. dr. Kenanom Musićem, profesorom na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Prva halka je održana  u srijedu 17. januara 2018. godine poslije jacije namaza, a prelijepi ambijent ove džamije ispunio je veliki broj džematlija, a pogotovo mladih koji su željni ovakvih tribina i druženja. U okviru prve halke tefsira,  hfz. dr. Kenan Musić naglasio je važnost ovakvih halki,  naglasivši da je Časni Kur’an kosmos koji priča a kosmos je Kur’an koji šuti, dok je Resulullah s.a.v.s. bio Kur’an koji hoda.

Značajna posjeta ovoj halki govori o potrebi istih, a za njenu realizaciju su zaduženi Džematski odbor Centralne dzamije Ilidža na čelu sa imamom Resul ef. Alićem, koji se rukovodio hadisom Allahovog Poslanika s.a.v.s., koji je rekao: “Neće se okupiti ljudi u nekoj od Allahovih kuća da uče Kur’an i međusobno ga proučavaju, a da se na njih neće spustiti smirenost, obuhvatiti ih milost, natkriti ih meleki i Allah ih spomenuti kod onih, koji su kod Njega.“

S ciljem Allahovog zadovoljstva je pokrenuta ova halka, koja će se održavati svake srijede poslije jacije namaza, što je poziv svima da posjete Centralnu džamiju na Ilidži i da se druže uz Kur’an, njegove poruke i njegovo značenje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter