Search
Close this search box.

Centar za mlade MIZ Sarajevo: Ustrajnošću i kontinuiranim radom do uspjeha

U subotu, 9. septembra 2023. godine u prostorijama Centra za mlade MIZ Sarajevo održano je treće po redu druženje perspektivnih omladinaca i aktivista Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo. Tokom trosatnog druženja, imali su priliku razgovarati sa mr. hfz. Nedimom Botićem o društvenim mrežama, benefitima njihovog ispravnog korištenja, ali i o društvenim mrežama kao alatu za promociju vlastitih ideja, mišljenja i kreativnih projekata u široj društvenoj zajednici. Pored toga, posebno je akcentirana edukativna dimenzija društvenih mreža gdje mlad čovjek može naučiti mnogo kroz različite tutorijale, kurseve, videoklipove, blogove ali i savjete koji se svakodnevno dijele putem interneta. U tom kontekstu, puno čitati i razvijati kritičko mišljenje, izuzetno je važno za ispravno korištenje društvenih mreža.

Također, u prvom dijelu susreta hafiz Botić je sa omladincima podijelio svoju inspirativnu životnu priču, te na sebi svojstven način, prezentirao prisutnima svoje početke na društvenim mrežama, ali i iskušenja, te probleme na koje je nailazio u virtualnoj stvarnosti.

Biti na društvenim mrežama ono što jesi, graditi svoj vlastiti i unikatni stil, plasirati autentičan sadržaj, ali i imati jasnu i iskrenu namjeru da činiš i širiš dobro među ljudima, neki su od savjeta koje je hafiz Botić prenio mladim ljudima, te im naglasio važnost ustrajnosti i kontinuiranog rada, jer nijedan uspjeh ne dolazi sam od sebe.

Susret su priveli kraju uz razgovor o budućim aktivnostima Centra za mlade i njihovoj prezentaciji u javnom prostoru i društvenim mrežama, mogućnostima koje mladi ljudi imaju danas, te važnosti društvenog aktivizma, požrtvovanosti i rada za vlastitu zajednicu.

Zahvaljujemo se hafizu Nedimu Botiću na izdvojenom vremenu, korisnim savjetima i inspirativnim pričama koje će zasigurno potaći mlade ljude da dalje usavršavaju svoje sposobnosti, razvijaju nove vještine i budu društveno odgovorni članovi koji će vlastitim znanjem i trudom doprinijeti opštem napretku u društvu i državi.

Piše: Umihana Šošić

Facebook
Twitter