Brojne i korisne aktivnosti Šehidske džamije na Sokolju

Aktiv žena Šehidske džamije zajedno sa Sabitom Čavčićem i Samirom Ramićem učestvovali su u kupovini tepisona za mahfile, stepenice, abdesthanu i prostor ispred mekteba džamije i time uljepšali naš prostor i učinili našu džamiju još ljepšom.

U službenoj posjeti našoj džamiji boravila je zamjenica predsjedavajućeg gradskog vijeća Grada Sarajeva Mira Jurić i vijećnik općine Novi Grad Sarajevo Drago Jurić koji su prepoznali naš trud i podržali nas u daljem radu te su pred dušu naše džematlijke rahmetli Inele Ćesko donirali nove etisone za predulaz i hodnik džamije. Također urađena je fasada na imamakoj kući i ostali planirani radovi se privode kraju.

Ove godine iz našeg džemata na hadždž ide četvero hadžija. Povodom toga održane su svečanosti i proučene dove za naše hadžije uz prigodne programe. Te svečanosti su posebnim učinili naši gosti Nezim-ef. Halilović, prof. Abdulgafar-ef. Jukić, glavni imam MIZ-a Žepa Edin-ef. Šljivar, Elvedin-ef. Selimović te studenti FIN-a Riad Subašić i Zejd Svraka.

27.07.2019. godine u dva autobusa džematlija na čelu sa imamom Mehmedom-ef. Kordićem su otputovali u Žepu na otvorenje Memorijalnog centra koji će buduće generacije podsjećati na stradanja ovdašnjih ljudi tokom agresije na BiH. Na ploči Memorijalnog centra ispisana su imena 495 ubijenih Žepljana, a pred njihove duše je proučena šehidska dova.

Facebook
Twitter