Bogate ramazanske aktivnosti studenata u džematu Studentskog naselja Bjelave

U utorak 14.05.2019. godine u mesdžidu Studentskog naselja Bjelave održan je treći zajednički sehur, a gost predavač je bio imam, hatib i muallim džemata Soukbunar mr. hafiz Maid-ef. Ibrahimović.

Hafiz Ibrahimović je iskoristio ovu priliku da studentima ukase na važne savjete kada su u pitanju ramazanski ibadeti uputivši poziv studentima da iskoriste ovo blagoslovljeno vrijeme.

Džemat SN Bjelave spremno je dočekao najdražeg gosta, a vid pripreme je bilo i predramazansko predavanje, održano u prostorijama SN Bjelave 24. aprila 2019. godine. Na temu “Jesmo li spremni za ramazan?” predavač je bio Resul-ef. Alić, imam, hatib i muallim Centralne džamije na Ilidži. U svom obraćanju, Resul-ef. je studentima skrenuo pažnju na značaj pravilnog iskorištavanja vremena, slijeđenja sunneta Muhammeda a.s. te dobročinstva prema roditeljima.

U sklopu ovogodišnjih ramazanskih aktivnosti, pored već standardnih iftara i sehura, džemat SN Bjelave je u saradnji sa USSC pokrenuo i niz humanitarnih aktivnosti. Upoznati sa nedostatkom radne snage/volontera u Narodnoj kuhinji Stari Grad, studenti su odlučili da u mjesecu ramazanu, svaki dan pošalju po jednog studenta koji pomaže osoblju kuhinje u njihovim aktivnostima.

Džemat Studentskog naselja Bjelave ovog ramazana organizuje i Ramazanski kurs sufare i tedžvida za student, što je odlična prilika za sve studente i studentice koji imaju želju naučiti Kur’ansko pismo i pravila pravilnog učenja Kur’ana, a nisu to imali priliku uraditi dosad.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter