Bogate aktivnosti džemata Šehidske džamije na Sokolju

Dana 21.01.2020. završeni su radovi na uljepšavanju mihraba u Šehidskoj džamiji na Sokolju. Veliko priznanje  za ovo djelo pripada džematlijama hadžinici Mini Šahmaniji i hadžinici Hasibi Bičić koje su odvojile novčana sredstva i realizovali ovaj hajr projekat. Također najvrjednijim momcima Faruku Podžiću i Samiru Ramiću su uručene zahvalnice za doprinos vjerskom životu i svesrdnu pomoć džamiji i džematu.

Dana 22.01.2020. Mreža mladih Šehidske džamije Sokolje zajedno sa imamom Mehmed-ef. Kordićem je organizovala izlet na Bjelašnicu, gdje su uživali u čistom zraku. Posebna zahvalnost pripada g. Samiru Ramiću koji je obezbjedio užinu i sokove za omladinu, a g. Bajru Beši i g. Faruku Podžiću za prevoz do Bjelašnice.

Dana 23.01.2020. u posjeti Šehidskoj džamiji Sokolje boravili su članovi Komisije za odnose sa crkvama i vjerskim zajednicama općine Novi Grad Sarajevo i sekretar općine Novi Grad Sarajevo g. Elvir Kosovac. Toplu dobrodošlicu i gostoprimstvo iskazao je imam džemata Mehmed-ef. Kordić. Članovima komisije uručene su zahvalnice za doprinos vjerskom životu i svesrdnu pomoć. Ova komsija na čelu sa predsjednikom Hasanom Hodžićem, dodpredsjednicom Editom Šandal, članovima Jurić Drago, Ćesko Jakuf, Peco Huso, Gaković Elza, Husejnović-Mujkić Edina već 4 godine podržavaju i pomažu rad Šehidske džamije i zahvaljujući njima i općinskom načelniku mr. Semiru Efendiću u Šehidskoj džamiji mnogo toga se odradilo i polahko se završavaju svi radovi a džamija se priprema za svečano otvorenje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter