Search
Close this search box.

Bajramski program u Predškolskoj ustanovi “Dječiji koraci”

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo danas je povdom nastupajućeg Ramazanskog bajrama posjetio Predškolsku ustanovu “Dječiji koraci”, koja je prvo obdanište Islamske zajednice (IZ) u Sarajevu.

Učenici su ovom prilikom za glavnog imama i roditelje izveli prigodan program uz koordinaciju vaspitačica, nakon čega su im uručeni bajramski paketići koje je obezbijedio Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini.

Glavni imam je potom uputio nekoliko poruka prilagođenih djeci, a potom i nekoliko poruka prisutnim roditeljima.

 – Bajram je dan sreće. Vaša djeca su sretna djeca, a vi ste uz njih bogati roditelji. Ramazanski bajram, između ostalog, nastupa i da nas podsjeti na blagodati koje imamo u životima. Jedna od tih blagodati su naše porodice – poručio je glavni imam. 

Podsjećamo, nakon obdaništa u naselju Dobrinja, planirano je da budu otvorena i u drugim sarajevskim naseljima. Sva će biti kvalitetna, dobro opremljena i raspolagat će sadržajima koji će zadovoljavati visoke standarde u ovoj oblasti odgoja i obrazovanja najmlađih naraštaja.

Prvi među njima će biti na Koševskom Brdu, te će uskoro biti stavljen u fukciju za prijem djece predškolskog uzrasta. Prostor je u fazi adaptacije, a bit će moderno i kvalitetno opremljen za ugodan i siguran boravak djece.

Facebook
Twitter