Search
Close this search box.

Bačićko Polje: Radionice za djecu u vrijeme teravije kao doprinos njihovom vezivanju uz džamiju

Jedna od ramazanskih aktivnosti u džematu Bačićko Polje su kreativnie radionice za djecu koje se realizuju tokom obavljanja teravih-namaza.

Ove radionice se održavaju petkom, subotom i nedjeljom, a sa djecom rade članice Mreže mladih ovoga džemata: Naila Hurem, studentica Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, Aida Čizmo, studentica Zdravstvenog fakulteta i Hadžera Ćelović, učenica Gazi Husrev-begove medrese.

Prilika je ovo da roditelji budu posvećeni namazu, istovremeno znajući da njihova djeca provode prijatno vrijeme u džamijskom prostoru, te se navikavaju na njega.

  • Značajno je znati da boravak u džamiji od malih nogu postaje nešto prirodno, podrazumijevajuće i svakodnevno. Ova aktivnost je mali doprinos tome – jedna je od misli vodilja organizatora ove aktivnosti.

Na osnovu dostupnih fotografija i utisaka sudionika ove aktivnosti, prvi ramazanski vikend u džamiji džemata Bačićko Polje protekao u atmosferi satkanoj od zabave i edukacije.

  • Ovaj vikend smo učili o ramazanu, praveći ramazanske čestitke, a u nedjelju smo radili priču o Sulejmanu a.s. i mravima kroz kur’ansk tekst, učeći o mravima, crtajući ih i na taj način povećajući svoje znanje – navedeno je na facebook stranici ovog džemata.

Facebook
Twitter