Search
Close this search box.

Aktivnosti u Čekaluši: Vezivanje djece uz džamiju i sjećanje na Bedr

Iftar za mekteblije: Zahvalnost za uključenost djece i podršku roditelja

Trinaestog dana mjeseca ramazana u džematu Kulin Bali Čekaluša organiziran je mektebski iftar za polaznike mektebske pouke i njihove roditelje.

Džematski imam Eldar Huseinović je ovom prilikom izrazio riječi zahvalnosti svim roditeljima koji su odabrali mekteb u Čekaluši za islamski odgoj i islamsko obrazovanje njihove djece, te za nesebičnu podršku mektebskim i džematskim aktivnostima.

  • Hvala Uzvišenom Koji nas je počastio da se možemo okupiti u Njegovoj kući sa nama najdražima, evladima – naveli su organizatori iftara.

Noć Bedra: Simbol ujedinjenosti srca

U Noći Bedra koja simbolizira snagu i svjetlost imana, hrabrosti, jedinstva i ujedinjenosti srca, ubjeđenja da će pomoć i pobjeda od Allaha doći džematlije su imale priliku slušati i učiti od hafiza mr. Ammara Bašića.

  • Na licima i u očima vjernika su se osjetili simboli i hal bedranske noći, koju nam je kako to samo on umije, dočarao i uljepšao uvaženi gost. Da pobijedimo svoj nefs i da se popravimo, učimo dovu Uzvišenom da bude zadovoljan nama. Da nastavimo graditi jedinstvo u džematima i da uspijemo ujedini naša srca – riječi su kojima su džematlije ovog džemata predstavile vlastite utiske nakon predavanja, te kojima artikuliraju svoje dove u mubarek noćima.
Facebook
Twitter