Search
Close this search box.

Aktivnosti Sektora društvene brige MIZ Sarajevo – Znak podrške i senzibiliteta

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini u kontinuitetu pomaže osobama koje su u stanju socijalne potrebe, a te su aktivnosti intenzivirane tokom mjeseca ramazana.

Namjera je da darovane osobe osjete miris i ljepotu ovog mjeseca, a Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo je ovog ramazana, pored svakodevnih aktivnosti na svim područjima koja mu administrativno pripadaju, napravio i poseban plan aktivnosti za povratničke džemate Gornji Kotorac, Kijevo, Trnovo, Podvitez, Prača i Bogovići.

Za povratnike koji žive u ovim džematima osigurani su iftari, prehrambeni paket i drugi vidovi pomoći.

– Cilj je pružiti podršku ovim ljudima zbog njihove hrabrosti i spremnosti da se vrate na svoja ognjišta i organizuju zivot, te podijeliti sa njima bereket iftara, ramazanske sofre i svih blagodati mjeseca ramazana – rekao je Ferid-ef. Ganić, koordinator aktivnosti.

IMG_20230413_144205.jpg - Aktivnosti Sektora društvene brige MIZ Sarajevo - Znak podrške i senzibiliteta
Ganić: Pružiti podršku povratnicima, prepoznati njihovu hrabrost i odlučnost

O rezultatu ovih aktivnosti svjedoče i utisci darovanih džematlija povratničkih naselja.

Jedan od povratnika iz mjesta Podvitez, Enver kaže da ove aktivnosti i prisustvo predstavnika MIZ Sarajevo daje snagu i nadu za bolji i sigurniji život. Nana Ajka ističe da joj ove stvari bude posebne osjećaje jer zna da nisu zaboravljeni i da neko misli o njima.

Planirano je da se ove aktivnosti provode do kraja ramazana, a njihovi nosioci su, pored Medžlisa, Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice i Human appeal.

Facebook
Twitter