Search
Close this search box.

Ahmet-ef. Ibrahimagić je za života radio tiho, nenametljivo i temeljito

Dugogodišnji imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo i prvi imam džemata Dobrinja 1-C5 Ahmet-ef. Ibrahimagić jučer je preselio na ahiret u 68. godini života.

Glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić je, prisjećajući se njegovog rada i doprinosa Zajednici, istakao kako je riječ o alimu koji je u različitim oblastima imamskog djelovanja ostavio dubok trag.

– Bio je čestit čovjek i izuzetno vrijedan imam. Teško je nabrojati sve njegove rezultate; koliko se godina brinuo i hizmetio našim džematima, koliko je djece podučio našoj vjeri, koliki je njegov doprinos Zajednici. Uložio je veliki trud za izgradnju džamije na Dobrinji. Živio je za ovu džamiju i za svoj džemat – istakao je dr. Velić.

Efendija Ibrahimagić je u penziju otišao 2020. godine, a njegove džematlije pamte veliki trud, napor i strpljenje koje je uložio je u izgradnju džamije i formiranje džemata. Ističu da je radio tiho, nenametljivo, ali i temeljito, te da je posvećenost gradnji džamije i džemata vidljiva i danas.

– Dugo smo se poznavali, a dobro se upoznali u posljednje dvije i pol godine. Želja da džemat napreduje razvila je veliko prijateljstvo, ali i mentorstvo. Volio je vjeru i džamiju, volio je podučavati džematlije, a posebno djecu vjeri. Njegova ljubav i trud izrodili su jedan lijep i složan džemat u kojem je milina raditi – napisao je Memfad-ef. Drkić, imam džemata Dobrinja 1-C5.

Dženaza-namaz će se klanjati sutra u 15 sati kod džamije džemata Dobrinja 1-C5, dok će druga dženaza i ukop biti obavljeni na mezarju Ravne Bakije u 17 sati.

Facebook
Twitter