Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Bar posjetili Medžlis Islamske zajednice Sarajevo

Danas je Medžlis Islamske zajednice Sarajevo ugostio delegaciju Medžlisa Islamske zajednice Bar, koju je predvodio glavni imam mr. Muidin-ef. Milaimi.
Delegacija u kojoj su se nalazili predsjednik Medžlisa IZ Bar Nedžib Ibrišimović, predsjednik Džematsko-vakufskog odbora Stari Bar Sadija Mustafić, zamjenik glavnog imama Ismail ef Hysaj, imami i aktivisti, posjetila je Istiklal džamiju na Otoci, gdje je mr. Milaimi održao hutbu.

Tokom hutbe, mr. Milaimi je naglasio dugogodišnje prijateljstvo između dva medžlisa, istaknuvši važnost prijateljstva u islamu kao središnju temu svog obraćanja. Također, zahvalio se glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Veliću, predsjedniku Jusufu Zahiragiću i njihovim saradnicima na toploj dobrodošlici u Sarajevu.

U nastavku posjete, delegacija je posjetila i prostorije Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, gdje su razgovarali o daljnjoj saradnji i budućim aktivnostima koje će unaprijediti odnose između ova dva prijateljska medžlisa.

Facebook
Twitter