Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Predstavljen program manifestacije “Selam, ya Resulallah”: Posebno poštovanje prema mjesecu rođenja Poslanika, a.s.

– Naš narod s posebnim poštovanjem dočekuje mjesec u kojem je rođen posljednji Božiji poslanik – rekao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) prilikom predstavljanja ovogodišnje manifestacije Dani o Allahovom poslaniku “Selam, ya Resulallah”. 

Uz sam program, u haremu Baščaršijske džamije u Sarajevu danas su javnosti predstavljeni i sami ciljevi ove tradicionalne aktivnosti. 

– U svim općinama našeg Medžlisa i brojnim većim džamijama učit ćemo mevlude, organizovati tribine i predavanja, okrugle stolove i promocije, izložbe i programe za mlade – poručio je glavni imam. 

Manifestacija će trajati od 13. septembra do 2. oktobra, a njen moto ove godine je kur’anski ajet “Dostojanstvo pripada Allahu, Poslaniku Njegovu i vjernicima, ali licemjeri neće da znaju”.

Messenger_creation_773BE8A2-4A2C-42CF-8923-270AF0ED2D96.jpeg - Predstavljen program manifestacije

– Časni Kur’an kazuje da je dostojanstvo u čistoj vjeri u Jednog Boga, u univerzalnm vrijednostima, zatim u životu i sunnetu posljednjeg Poslanika, kao i onih koji vjeruju, kod dobrih i čestitih ljudi, to jeste, u zajedništvu – istakao je dr. Velić.

Glavni koordinator projekta mr. Malik-ef. Šljivo je ovom prilikom predstavio da je u okviru manifestacije pripremljeno 26 sadržaja koji će biti realizovani tokom 20 dana. 

– Želimo da skoro cijeli rebiul-evvel obilježimo raznovrsnim sadržajima, kako bismo gradu poklonili mevludsku atmosferu – rekao je mr. Šljivo. 

Messenger_creation_A7FA3DAC-01AA-4E18-A923-935DB351A0ED.jpeg - Predstavljen program manifestacije

Kako je istakao, program je pripreman tako da je usmjeren različitim društvenim i dobnim skupinama. 

– U programu učestvuje više od 360 osoba iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i Turske. U toku manifestacije će biti angažovano 100 osoba Medžlisa Sarajevo, te značajan broj volontera na tehničkoj podršci – rekao je mr. Šljivo. 

Manifestacija će svečano biti otvorena 13. septembra u 19.30 na platou ispred Baščaršijske džamije. Ulaz na sve programe je slobodan.

Facebook
Twitter