Search
Close this search box.

Glavni imam upriličio prijem za pobjednike takmičenja iz Islamske vjeronauke

Dana 2. juna 2021. godine, u Durak Havadže zade – Baščaršijškoj džamiji, Glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo, dr. Abdulgafar-ef. Velić, zajedno sa svojim pomoćnicima, Malik-ef. Šljivom i Miralem-ef. Babajićem, upriličio je tradicionalni prijem za pobjednike Devetog kantonalnog takmičenja iz Islamske vjeronauke, kao i za njihove nastavnike i profesore. Prijem je organiziran u saradnji sa profesoricom Minom Plehom, stručnom savjetnicom za Islamsku vjeronauku pri Prosvjetno-pedagoškom zavodu Sarajevo. Takmičenje je održano u mjesecu maju za učenike osmih i devetih razreda osnovnih škola, kao i prvih razreda srednjih škola, a učenici su pokazali dobro znanje i poznavanje gradiva.

prijem je svojim učenjem Kur’ana otvorio Mustafa Sefer, učenik devetog razreda OŠ Nakon uvodne riječi pomoćnika glavnog imama, Miralem-ef. Babajića, prisutnima se obratila i iskazala čestitke prof. Mina Pleh, istakavši kako je ovogodišnje takmičenje proteklo u znaku ograničenja vezanih za pandemiju uz poštivanje mjera i usklađivanje termina, ali da su i učenici i profesori pokazali veliku volju da se ono održi, a pokazanim znanjem potvrdili opravdanost organizacije.

Prisutnima se potom obratio i Glavni imam, čestitavši pobjednicima na uspjehu, kao i nastavnicima i profesorima islamske vjeronauke na uloženom trudu, uručivši im prigodne nagrade i poželivši im mnogo uspjeha u budućnosti.

  • Nalazimo se u restauriranoj Baščaršijskoj džamiji koja još nije svečano otvorena, ali je u njoj već dva puta organiziran prijem za najbolje učenike vjeronauke. Svojim zalaganjem i trudom pokazali ste izniman uspjeh i na tome vam čestitamo. Posebno čestitamo svim nastavnicima i profesorima na učešću u ovogodišnjem takmičenju koje je organizirano u izazovnim okolnostima.

Takmičari koji su postigli najbolje rezultate u kategoriji osmih razreda su:

  1. Lamija Špiodić, JU OŠ „Mustafa Busuladžić“ (nastavnica Agović Lejla)
  2. Ali Pepić, U Prva Osnovna škola (nastavnica Pašalić Sabina)
  3. Lamija Sarvan, JU OŠ Fatima Gunić (nastavnica Azra Ganijun)

Takmičari koji su postigli najbolje rezultate u kategoriji devetih razreda su:

  1. Ajna Pačo, JU OŠ „Porodice ef. Ramić “ (nastavnica Mediha Delić)
  2. Fatima Dževlan, JU „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ (nastavnica Babović Mevlida)
  3. Mustafa Sefer, JU OŠ Fatima Gunić (nastavnica Amra Imamović)

Takmičari koji su postigli najbolje rezultate u kategoriji prvih razreda srednje škole su:

  1. Selma Musić, JU OŠ Prva Gimnazija (profesorica Ensiha Velagić) i Fatima Buza, JU „Srednja medicinska škola Sa (profesorica Amira Išerić)
  2. Selma Alagić, JU „Srednja medicinska škola Jezero (profesorica Emina Dacić)
  3. Adna Fejzić, JU Gimnazija Obala (profesorica Aida Trebinjac)
Facebook
Twitter