Search
Close this search box.

Džemat Dobrinja 3b: Redovno mjesečno druženje za žene i radionice za djecu

U srijedu, 15. januara tekuće godine, žene iz Aktiva džemata organizirale su redovno mjesečno druženje džematlijki, kao i radionice za djecu starijeg i mlađeg uzrasta 

Kako je početkom godine u naš džemat došao novi imam, hafiz Nisvet-ef. Omerdić sa porodicom, ovomjesečno druženje iskoristile smo da džematlijke upoznamo sa novom efendinicom, Melisom Omerdić. Melisa je po zanimanju muallima i po samom dolasku izrazila je želju da upozna džemat i da se aktivno uključi u rad istog. Stoga smo smatrale prirodnim da je na ovaj način predstavimo džematlijkama. Naša aktivistkinja, profesorica Harisa Okanović, je u ime džemata predala i mali poklon dobrodošlice novoj muallimi. Nakon razgovora sa džematlijkama, muallima Melisa je kazala da se osjeća jako ugodno i da nema osjećaj da je u novoj sredini.

– Drago mi je što sam ovdje, u društvu toplih i gostoljubivih domaćina. Molim Allaha dž.š. da ustrajemo u dobru i da naš rad i zalaganje donesu napredak i boljitak ovom džematu, istakla je između ostalog Melisa. Naše džematlijke također ne kriju zadovoljstvo i ushićenost novom efendinicom i muallimom.

Na edukativnoj radionici za stariju djecu pod nazivom „Jusuf a.s.“ obrađivala se  tema iz kazivanja o Jusufu a.s., kao jednom od najljepših kazivanja koje Kur’an iznosi.

– U kazivanju o Jusufu a.s. smo spoznali da u svim momentima, od siromaštva do bogatstva, potvora i poteškoća u odnosu sa ljudima uvijek se čvrsto držimo našeg Stvoritelja Allaha dž.š. Tada nam uspijeh dolazi sigurno i našim nedaćama dolazi kraj, kazala je Jasmina Arnautović – Sitnić, voditeljica radionice.

U Klubu malih čitalaca, radionici za mlađi uzrast, ovaj mjesec djeca su obrađivala temu o jednom od božijih imena.

– Čitajući slikovnicu KRTICA I MRAV i kroz pustolovine ove dvije životinjice, naučili smo nešto o Allahovom dž.š. imenu HAFIZ. Poslije smo ukrašavali i bojili maske koje smo ponijeli kući, kazala je Ines Melez, voditeljica Kluba.

Aktiv džemata

Facebook
Twitter