Search
Close this search box.

Mevludskim programom obilježena prva godišnjica od otvorenja džamije na Grličića brdu

Dana 22. 09. 2019. godine u džamiji Grličića brdo na Sedreniku mevludskim programom obilježena je prva godišnjica od otvorenja ove prelijepe džamije. Na početku programa prisutne je poselamio i izrazio dobrodošlicu imam ove džamije, mladi student Abdel-ef. Fejzić, nakon čega se obratio i predsjednik Džamijskog odbora hadži Avdo Šenderović, koji se zahvalio svima na dolasku i podršci.

Program su izveli imami MIZ Sarajevo, a u toku programa obratio se i imam džemata Sedrenik mr. Suad-ef. Balić govorivši o aktivnostima realizovanim u proteklom periodu u ovoj džamiji i džematu. Posebnu čast ovom skupu i programu svojim prisustvom učinio je uvaženi glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić, koji je između ostalog poručio kako trebamo više vremena posvetiti jedni drugima i međusobnoj komunikaciji, više obilaziti i posjećivati jedni druge, učiti dove i tako popravljati odnose na svim poljima.

Nakon jacije-namaza sve džematlije su nastavile druženje uz lijep razgovor, kahvu i kolače koje je pripremio Džamijski odbor. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima na dolasku i iskazanoj podršci.

Facebook
Twitter