38. Zajedno u dobru: “Podrška žrtvama nasilja”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

38. izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 27. juna od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Podrška žrtvama nasilja ”, a u povodu obilježavanja 26. juna – Svjetskog dana podrške žrtvama nasilja i tortura. O ovome Vam donosimo razgovor sa imamom, hatibom i mualimom u džematu Donji Hadžići Maid-ef. Alađuzom.

U okviru rubrike Sarajevske priče poslušajte razgovor sa gospođom Birsen Silajdžić Džukljan, jednom od žena volonterki koja svoje slobodno vrijeme troši pomažući drugima, kroz virtualnu grupu “Dobro bez granica”, koja preko društvenih mreža pomaže žrtvama nasilja i onima u potrebi te na taj način stvarno vraćaju nadu u život napaćenim ženama žrtvama nasilja i njihovoj djeci.

Preporučujemo Vam i hutbu imama, hatiba i muallima džemata Alipašino C Faza Muhamed-ef. Tvrtkovića na temu: “Vrste nasilja”

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

38. Zajedno u dobru – 27.06.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter