28. Zajedno u dobru: “Lejletu-l-berat – Noć oslobađanja od vatre”

Tema novog izdanja je “Lejletu-l-berat – Noć oslobađanja od vatre”, koja prema takvimu Rijaseta IZ u BiH nastupa u petak, 14. ša'bana 1440. god. po H., odnosno 19. aprila 2019. godine, sa akšam-namazom. Mubarek noć Lejletu-l-berat je noć koja se prema islamskoj tradiciji smatra noći brisanja grijeha, te je vjernici provode u intenzivnijem ibadetu. O ovome Vam donosimo razgovor sa imamom, hatibom i mualimom u džematu Hrasno Brdo – Milinkladska Salkom-ef. Balkićem.U okviru rubrike "Sarajevske priče" o značaju mubarek noći Lejletu-l-berata govori nam hadži bula Aiša Karakaš, muallima iz ugledne sarajevske ulemanske porodice, koja je sa nama podijelila svoj način obilježavanja noći polovine mjeseca ša'bana.Preporučujemo Vam i hutbu imama, hatiba i muallima u džematu Mrakovo Amela-ef. Šehovića na temu “Lejletu-l-berat”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

28. izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 18. aprila od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Lejletu-l-berat – Noć oslobađanja od vatre”, koja prema takvimu Rijaseta IZ u BiH nastupa u petak, 14. ša’bana 1440. god. po H., odnosno 19. aprila 2019. godine, sa akšam-namazom. Mubarek noć Lejletu-l-berat je noć koja se prema islamskoj tradiciji smatra noći brisanja grijeha, te je vjernici provode u intenzivnijem ibadetu. O ovome Vam donosimo razgovor sa imamom, hatibom i mualimom u džematu Hrasno Brdo – Milinkladska Salkom-ef. Balkićem.

U okviru rubrike “Sarajevske priče” o značaju mubarek noći Lejletu-l-berata govori nam hadži bula Aiša Karakaš, muallima iz ugledne sarajevske ulemanske porodice, koja je sa nama podijelila svoj način obilježavanja noći polovine mjeseca ša’bana.

Preporučujemo Vam i hutbu imama, hatiba i muallima u džematu Mrakovo Amela-ef. Šehovića na temu “Lejletu-l-berat”

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.

28. Zajedno u dobru – 18.04.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter