Search
Close this search box.

Izložba slika sarajevske muallime u Jajcu

U sklopu 510. manifestacije “Dani o Ajvatovici”, u ponedjeljak 22.06. u 19h u Velikoj sali općine Jajce održana je izložba slika autorice, muallime Enise Meštrovac simoboličnog naziva ” Bosnom gizdavom”.
Svaki od izloženih akrila sa sobom nosi poruke bosanskohercegovačke tradicije i motive koji podsjećaju na predanost vjeri.
Moderator ovog programa bio je prof. Merzudin Duranović, a u revijalnom dijelu programa izvođenjem jedne sevdalinke i ilahije prisutne je oduševila muallima Senida Klisura-Balić. Na kraju se obratila i sama autorica ne krijući oduševljenje zbog velikog broja posjetitelja, zahvalnist i oduševljenje je iskazala i Travničkom muftijstvu na ukazanom povjerenju i mogućnosti da bude jedna od učesnica jedne od najprestižnijih manifestacija vjerskog karaktera u Bosni i Hercegovini i šire. Posebnu zahvalnost izrekla je i MIZ Jajce, glavnom imamu Zehrudin ef. Hadžiću, načelniku Općine Jajce Edinu Hozanu, koordinatorici za Brak i porodicu Sabini Hajrić Duranović, predsjednici udruženja “Esma Sultanija” Mireli Duranović Humić na pomoći i predivnoj saradnji oko same realizacije ovog događaja.

Facebook
Twitter