Search
Close this search box.

18. Zajedno u dobru: “Gatanje i sujevjerje – djela koja kvare iman”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

Osamnaesto izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 07. februara od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Gatanje i sujevjerje – djela koja kvare iman”, o čemu Vam u okviru centralnog dijela naše emisije donosimo razgovor sa imamom, hatibom i muallimom u džematu Soukbunar mr. hafizom Maid-ef. Ibrahimovićem.

O ovoj ovisnosti biće riječi i u našoj rubrici “Sarajevske priče” u kojoj vam donosimo anketu sa sarajevskih ulica u kojoj smo pitali građane koliko su sujevjerni.

Preporučujemo Vam i hutbu imama, hatiba i muallima u džematu Kobilja Glava, Vehbije ef. Makića na temu sujevjerja i gatanja.

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.

18. Zajedno u dobru – 07.02.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

 

 

 

Facebook
Twitter