Search
Close this search box.

17. Zajedno u dobru: Kockanje i igre na sreću – put u propast

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

Sedamnaesto izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 31. januara od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Kockanje i igre na sreću – put u propast”  o čemu Vam u okviru centralnog dijela naše emisije donosimo razgovor sa imamom, hatibom i muallimom u džematu Hotonj Salihom-ef. Ćatom.

Kockanje je siguran put u propast, i pojedinca, porodice, ali i društva u kojem se raširi. Nažalost, svaki dan ovo zlo sve više mladih vodi u veliku provaliju, dunjalučku i ahiretsku. O ovoj ovisnosti biće riječi i u našoj rubrici “Sarajevske priče” u kojoj vam donosimo zanimljiv prilog u kojem se govori o procesu odvikavanja od kocke, o čemu je za potrebe naše emisije govorila psihoterapeutkinja Armina Čergić.

Preporučujemo Vam i hutbu mr. Adisa-ef. Sultanovića, imama, hatiba i muallima u džematu Teftedarin do, koja tematizira fenomen kocke i igara na sreću.

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.

17. Zajedno u dobru – 31.01.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Facebook
Twitter