Search
Close this search box.

15. Zajedno u dobru: Alkoholizam i njegov utjecaj na pojedinca i zajednicu

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

Petnaesto izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 17. januara od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Alkoholizam i njegov utjecaj na pojedinca i zajednicu”, o čemu Vam u okviru centralnog dijela naše emisije donosimo razgovor sa imamom, hatibom i muallimom u džematu Vogošća Muslija ef. Čelikovićem.

Pored razgovora sa našim gostom,  u okviru rubrike “Sarajevske priče” donosimo zanimljivu priču čovjeka koji se uspio osloboditi ovog poroka i u potpunosti ostaviti konzumiranje alkohola.

U okviru našeg novog izdanja poslušajte i hutbu imama, hatiba i muallima džemata Pofalići Muzafer-ef. Musića u kojoj se govori o alkoholu i njegovim zamkama.

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.

15. Zajedno u dobru – 17.01.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Facebook
Twitter