Search
Close this search box.

14. Zajedno u dobru: Elementi neislamskih običaja u praksi muslimana

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

Četrnaesto izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 03. januara od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja su “Elementi neislamskih običaja u praksi muslimana”, o čemu Vam u okviru centralnog dijela naše emisije donosimo razgovor sa imamom, hatibom i muallimom u džematu Doglodi Armin ef. Jusupovićem.

Pored razgovora sa našim gostom,  u okviru rubrike “Sarajevske priče” donosimo  lijepu priču o nedavno održanoj “Večeri Kur’ana i ilahija” koja je održana u organizaciji Mreže mladih Novi Grad i džemata Zabrđe.

U okviru našeg novog izdanja poslušajte i hutbu imama, hatiba i muallima džemata Bačićko Polje Stup hafiza Abdussameda-ef. Podojka u kojoj se govori o neislamskim običajima u praksi muslimana

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.

14. Zajedno u dobru – 03.01.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Facebook
Twitter